LAWATAN TRUMP KE ARAB SAUDI & PROPAGANDA SYIAH IRAN

LAWATAN TRUMP KE ARAB SAUDI & PROPAGANDA SYIAH IRAN

Susulan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak bersama Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump dan lebih 50 pemimpin negara majoriti Islam menghadiri majlis perasmian Pusat Global bagi Memerangi Ideologi Pelampau di Riyadh, Arab Saudi.

Apa yang menarik perhatian ialah ketiadaan wakil kerajaan Syiah Iran yang tidak dijemput.

Untuk pengetahuan, sebabnya adalah jelas kerana merekalah GOLONGAN PELAMPAU UTAMA ekstremis, pelobi dan penggerak keganasan global khususnya atas negara-negara Muslim termasuklah Malaysia.

Alhamdulillah, 50 negara Muslim termasuk Malaysia berdiri bersama Arab Saudi dalam memerangi keganasan khususnya ancaman daripada Syiah Iran.

Cukup untuk kita lihat apa yang berlaku di Iraq, Yaman dan Syria di mana komuniti Sunni di sana dibunuh dengan penuh kejam dan sadis oleh puak-puak pelampau Syiah yang didukung oleh Kerajaan Iran.

Apa yang juga menarik perhatian ialah dalam beberapa hari ini banyak propaganda-propaganda memburuk-burukkan Arab Saudi timbul dalam media-media sosial.

Awas! Ini adalah propaganda-propaganda SYIAH yang tidak senang dengan inisiatif Arab Saudi yang berjaya menyatukan 50 negara Muslim termasuk Malaysia untuk menggembleng tenaga memerangi ideologi pelampau, ekstremis khususnya yang melibatkan Syiah Iran.

Sama-sama kita membantu membanteras ideologi pelampau khususnya Syiah yang telah sekian lama memecah belahkan Umat Islam dan memporak perandakan negara mereka.

Barakallahu fikum.

– Ustaz Abu Omar Idris Sulaiman (hafidzahullah) –

Klik SHARE & TAG kawan fb anda.

[ Info kuliah UIS, whatsapp Admin – www.wasap.my/60196647749 ]

Similar Posts