Inna Lillahi Wa Inna Ilaihi Raji’un

Inna Lillahi Wa Inna Ilaihi Raji’un

Semalam mendapat berita duka perginya seorang kenalan di alam maya, saudara Muhamad Az (https://www.facebook.com/muhamad.az.1675) atau nama penuh beliau Mohd Azhari bin Ramlee akibat kemalangan jalanraya.

Walaupun tidak pernah bersemuka tetapi beliau selalu mengikuti pengajian khususnya kuliah atas talian yang diadakan semenjak bermulanya PKP pada tahun lepas dengan bertanya dan menjawab soalan-soalan yang diajukan. Kali terakhir beliau menjawab pada minggu lepas soalan berkenaan erti Hadis Qudsi.

Malam semalam semasa kuliah, admin di atas talian memaklumkan berita pemergian beliau. Ketika membaca secara live makluman tersebut, timbul kekeliruan menyangka bahawa adik beliau yang meninggal. Terjelas selepas kuliah bahawa saudara Muhamad Az sendiri yang telah meninggal dunia.

Luluh hati.

Sesungguhnya hati merasa sedih dan tidaklah kita mengucapkan melainkan apa yang diredai Allah.

Semoga keluarga Allahyarham sabar menghadapi dugaan ini.

Semoga Allahyarham diampuni, digolongkan dalam kalangan para hambaNya yang beriman dan ditempatkan dalam Syurga Firdaus di Hari Akhirat kelak.

Sesungguhnya kita milik Allah, bagiNya apa yang Dia beri, bagiNya jua apa yang Dia ambil, dan kepadaNya jua kita semua akan dikembalikan.

Similar Posts